Освітній процес в умовах війни: про це сьогодні говорили під час спільної наради освітян у Радивилові
опубліковано 27 серпня 2024 року о 20:20

Участь у заході взяли начальники управлінь освітою та керівники закладів освіти Козинської і Радивилівської тергромад, а також начальник управління Державної служби якості освіти у Рівненській області Святослав Сидорук та начальник відділу освіти, культури та спорту Дубенської РДА Лідія Білик.

Присутні оговорили основні напрямки діяльності керівника закладу освіти в контексті реформування галузі освіти.

Першочергові завдання системи освіти сьогодні - забезпечити безпечний освітній простір та підготувати максимальну кількість закладів освіти, які б працювали в очному чи змішаному форматі.

Ще одним викликом для освітян сьогодні є забезпечення освітнього процесу для дітей, які перебувають за кордоном. Незважаючи на те, що кількість учнів, які виїхали з України, зменшується, все ж цифра значна. Ми маємо забезпечити для них можливість отримувати освіту в наших закладах. При чому, як вивчення усіх навчальних предметів, так і можливість вивчати лише українознавчі дисципліни.

Інклюзивна освіта – не менш важливий напрям роботи у галузі освіти. Діти повинні мати рівний доступ та рівні можливості для здобуття знань. Для цього в школах створюють спеціально обладнані «ресурсні кімнати».

Цьогоріч змінено підхід до викладання курсу «Захисту України». В громадах працюватимуть над формуванням центрів, де цей предмет викладатимуть з використанням відповідного обладнання.

Цифровізація освітніх процесів. Тут мова йшла про облаштування освітнього простору, наявну комп’ютерну техніку у відповідності до потреб, кількості учнів та для забезпечення проведення дистанційного навчання тощо.

Важливо, аби вчителі не лише навчали, а й навчались самі. Тож під час семінару було обговорено питання сертифікації освітян, участь у професійних конкурсах та проєктах, як шлях особистісного розвитку. До слова, Радивилівський ліцей №1 є другим у Рівненській області за кількістю сертифікованих педагогів.

Обговорення важливих питань щодо освіти в умовах сьогодення - все це надихає працювати та розвиватися.

Тримаємо освітній фронт, тому що разом ми сила!


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux