+1 «клас безпеки» на Дубенщині. Сьогодні його відкрили у Підлозцівському ліцеї.
опубліковано 13 жовтня 2023 року о 15:28

Він став 19-тим в районі.

Участь в урочистому відкритті взяли перший заступник голови Дубенської РВА Мар’яна Мудрик, начальник відділу освіти, культури та спорту Дубенської РВА Лідія Білик, заступник начальника управління-начальник відділу ЗНС Дубенського РУ ГУ ДСНС України у Рівненській області Юрій Грицак, голова Підлозцівської сільської ради Микола Костюкевич, начальник відділу організації пожежно профілактичних заходів та цивільного захисту Дубенського РУ ГУ ДСНС України у Рівненській області Богдан Іщишин, фахівці навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Рівненської області.

Кабінет «класу безпеки» - інтерактивний простір, розділений на кілька тематичних зон. Він обладнаний мультимедійним обладнанням, спеціальною літературою, муляжами вибухонебезпечних предметів, інвентарем для вивчення надання домедичної допомоги потерпілому, пожежної безпеки, вивчення правил дорожнього руху та діям у разі різних надзвичайних ситуацій.

- Поряд із дітьми не завжди можуть будуть дорослі, а наше життя, особливо в умовах воєнного часу, є досить складним і непередбачуваним. – зазначила Марʹяна Мудрик. – Тому такі «класи безпеки» - це можливість набути певного практичного досвіду дій у різного роду надзвичайних ситуаціях. Дякуємо нашим захисникам за можливість навчатись для наших діток. Але війна, на жаль, триває. Тому питання безпеки як ніколи актуальне. Дай Боже, щоб у швидкому майбутньому і укриття, і «класи безпеки» нам були потрібні лише для навчальний цілей.

Сьогодні перший урок ліцеїстам провели рятувальники. Дітям розповіли про те, якими бувають міни та як діяти, коли знайшли підозрілий предмет, навчили як правильно зупиняти кровотечі та накладати джгути, а також дозволили «приміряти» спецодяг сапера.

Надалі заняття з безпеки у ліцеї будуть систематичними, а уроки проводитимуть як вчителі, так і рятувальники, фахівці навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності, працівники поліції та медики.

Нагадаємо, такі безпекові осередки мають створити у кожній територіальній громаді Дубенщини. Окрім Підлозців «класи безпеки» вже діють у Дубенській, Радивилівській, Острожецькій, Демидівській, Ярославицькій, Боремельській, Привільненській, Крупецькій, Варковицькій, Вербській, Бокіймівській, Семидубській, Смизькій територіальних громадах району.

Безпека підростаючого покоління - залишається нашим пріоритетом!

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux