Дубенщина отримала іноземного партнера
опубліковано 21 лютого 2023 року о 11:03

Минулого тижня делегація з Дубенського району на чолі з начальником Дубенської районної військової адміністрації Всеволодом Пекарським здійснила робочий візит до Старогардського повіту Поморського воєводства Республіки Польща.

В ході візиту вони відвідали резиденцію «Live», де проживають біженці з України, ознайомились з роботою Любичівського надлісництва, Комплексом сільськогосподарських шкіл в Болеславово та одного з найбільших підприємств Старогардського повіту - Iglotex Capital Group. Також учасники делегації оглянули культурні, історичні та архітектурні об’єкти Старогардського повіту.

15 лютого відбулося урочисте підписання Угоди про торгівельну, господарську, наукову, технічну і культурну співпрацю між Дубенським районом та Старогардським повітом.


- «Тепер спільно працюватимемо над реалізацією найамбітніших проєктів. І в першу чергу це будуть проєкти спрямовані на підтримку наших військовослужбовців. Щиро дякую керівництву Старогардського повіту за довіру та розуміння. Переконаний, що наша дружба буде лише зміцнюватися, як і незалежність і міць наших держав», - розповів Всеволод Пекарський.

- «Підписання договору про співпрацю є дуже важливим моментом для обох сторін. Переконаний, що наша співпраця стане плідною для мешканців наших регіонів», - поділився староста Старогардського повіту Казимеж Хили.

З благословення Блаженнішого митрополита Епіфанія начальник Дубенської РВА Всеволод Пекарський вручив медалі «За жертовність і любов до України» волонтерам, які підтримують Україну - Вінценту Мацієвському та Янушу Стручинському. Також за сприяння у відновленні костелу Святого Яна Непомуки в м. Дубно подякою Дубенської райдержадміністрації нагороджено ординарія Пельплінської дієцезії єпископа Рішарда Касиню.

На знак підтримки, визнання за мужність, силу духу, стійкість, волю до боротьби та велику чуйність до потреб своїх співвітчизників начальника Дубенської військової адміністрації Всеволода Пекарського нагороджено медаллю Староґардського Старости та Орденом святого Станіслава Біщопа та Мученика.

– «Такі відзнаки вручають не часто, а лише винятковим людям і за виняткові заслуги. Сьогодні я надзвичайно пишаюся тим, що висловлюю наше захоплення та підтримку таким чином. Ви наші друзі і ніщо цього не змінить», - сказав під час вручення медалі староста Казімєж Хила.

- «Наші плани щодо співпраці амбітні та далекоглядні. Зокрема ми вже домовилися про оздоровлення півсотні дітей наших захисників у Польщі та участь дитячих команд з Дубенщини у міжнародних футбольних змаганнях. Найближчим часом очікуємо на доставку до України трьох автобусів, які передамо для потреб військових. Вдячний Польщі за незмінну політику щодо підтримки України. Працюємо на Перемогу!» - поділився Всеволод Пекарський.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux