Фахівці Дубенської РВА ознайомились із успішними практиками Привільненської тергромади
опубліковано 22 березня 2023 року о 11:22

     Під час робочого візиту працівники військової адміністрації поспілкувались із керівництвом та фахівцями апарату Привільненської сільської ради, комунальних закладів та установ. Зокрема, мова йшла про роботу закладів комунальної сфери та охорони здоров'я, Центру надання адміністративних послуг.

      ЦНАП у Привільному працює близько п’яти років. Тут надають 134 види послугу. Географія їх отримувачів – не лише сусідні громади району, а й жителі інших районів і, навіть, областей. 

      За словами керівника ЦНАПу Юрія Федосова, нині тут працюють над підключенням станцій для оформлення біометричних паспортів.

     - Поруч із реєстраторами ЦНАПу працюють фахівці відділу соціального захисту громади. – каже Юрій Федосов. - Це дозволило наблизити послуги до людей. Особливо зручно, коли до нас приїхали вимушені переселенці – спростило процес видачі відповідних документів.

      Комунальне підприємство «Господар» є прибутковим, тут працевлаштовано 10 працівників.

     Як розповідає директор підприємства Юрій Якимюк, їхнє завдання – забезпечення благоустрою громади. Здійснюють централізований вивіз сміття, надають послуги по обрізанню дерев, екскаватора, навантажувача, асинізатора (в тому числі й для сусідніх громад). 

     Майстри підприємства виготовляють металеві автобусні зупинки, бетонні круги, ковані вироби. Також створили додаткові робочі місця кравчинь у Малих Садах, Іванні та Привільному, на Іванні та Бортниці працюють перукарі.

     

    Дбають в громаді і про здоров'я її жителів. Всі медичні послуги – безкоштовні, місцева влада підтримує заклади фінансово, зокрема й у закупівлі медикаментів. Мають автомобіль, подарований волонтерами із Фінляндії, який вже не раз рятував життя людей. В планах керівництва  – реконструкція приміщення колишнього дитячого садочка, що надасть можливість розширити спектр якісних медичних послуг на місці.

   - В кожної із 19-ти громад Дубенщини є позитивний досвід. – каже заступник голови Дубенської РВА Наталія Левшенюк. – Привільне – успішна громада, яка сьогодні впевнено нарощує свій інвестиційний потенціал, працює над створенням можливостей та якісних послуг для своїх жителів. Це досвід, який точно буде корисний іншим.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux