Гранти для сільгосптоваровиробників
опубліковано 06 липня 2022 року о 15:22

З 1 липня 2022 року набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України від 21.06.2022 №738 «Деякі питання надання грандів бізнесу», якою затверджений Порядок надання грантів для створення або розвитку садівництва, ягідництва і виноградарства та Порядок надання грантів для створення або розвитку тепличного господарства. Кошти на фінансування передбачені у загальному фонді за рахунок коштів резервного фонду державного бюджету.

Отримувачами коштів мають право бути юридичні особи (крім комунальної форми власності та державного сектору економіки) та фізичні особи – підприємці, які здійснюють господарську діяльність у сфері вирощування с/г культур на землях, які перебувають у власності та/або користуванні з належно оформленими правовстановлюючими документами.

Надання грантів здійснюватиметься через уповноважені банки.

В галузі садівництва гранти надаються для посадки та облаштування нового саду або ягідника площею від 1 до 25 гектарів із створенням нових робочих місць за умови співфінансування з отримувачем у співвідношенні: не більше 70 відсотків вартості проекту посадки насаджень – за рахунок гранту та не менше 30 відсотків - за рахунок коштів отримувача (власних або кредитних).

Для створення або розвитку тепличного господарства гранти надаються за умови співфінансування з отримувачем у співвідношенні: для перших 1000 заявок – не більше 70 відсотків вартості проекту будівництва модульної теплиці – за рахунок грантів (але не більше 7 млн. грн.) та не менше 30 відсотків – за рахунок коштів отримувача. Для всіх наступних заявок - не більше 50 відсотків вартості проекту будівництва теплиці – за рахунок грантів (але не більше 5 млн. грн.) та не менше 50 відсотків – за рахунок коштів отримувача.

Отритмувач може отримати грант виключно на будівництво однієї теплиці. Типовий проект модульної теплиці затверджується Мінагрополітики та розміщується на офіційному веб-сайті.

Для отримання гранту отримувач подає заявку, яка формується отримувачем особисто або у відділенні банку засобами Єдиного державного вебпорталу електронних послуг. Заява формується засобами Порталу Дія у довільній формі відповідно до відомостей передбачених постановою КМУ від 21.06.2022 №738. До заяви обов’язково додається проект будівництва модульної теплиці з кошторисною документацією.

Телефони для довідок: 068-060-46-35 - Лідія ОНИЩУК

 050-274-50-59 - Тетяна КОВАЛЬЧУК 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux