Громади Дубенщини оздоровлюють дітей у Польщі
опубліковано 09 серпня 2022 року о 14:23

У зв’язку з військовою агресією росії в Україні перед батьками постало питання, а де ж оздоровити свою дитину цього року. Тут на допомогу прийшли партнери-поляки, які вже давно співпрацюють з територіальними громадами нашого краю та зголосилися організувати відпочинок нашим дітям. Вербська, Тараканівська, Повчанська, Привільненська та Радивилівська громади розповідають, як їм вдалося організувати відпочинок дітей за кордоном.


Понад 100 дітей з Вербської громади оздоровлювалися в громадах-партнерах Республіки Польща - гміна Котунь, Позездже, Гнєв, Квідзин, Штутово. Програма оздоровлення передбачала культурні, мистецькі та спортивні заходи. Окрім того українські діти влаштовували концерти для організаторів таборів, брали участь у польських культурних заходах. Так, у Квідзині учасники ансамблю духових інструментів «Перспектива» КЗ «Вербська дитяча музина школа» Вербської сільської ради провели у благодійний концерт для українських біженців у Польщі. Зауважимо, що цей же колектив неодноразово проводив благодійні концерти на підтримку ЗСУ і зібрав близько 100 тис. грн.

Упродовж двох тижнів джури Тараканівського ліцею (гуртківці Рівненського центру національно-патріотичного виховання "Джура") та їх виховники-опікуни Олена Петрук та Тетяна Іващук були учасниками польових скаутських таборів FREEDOM CAMP "Табір свободи" в с. OCYPEL (Поморське воєводство, Республіка Польща). Учасники табору занурилися у світ скаутських пригод та випробувань, отримали нові емоції, враження, активний відпочинок, походи, змагання, сплав на байдарках, краєзнавчі експедиції, творчі ярмарки, гостьові екскурсії, екоакції, вечірні ватри, спілкування в колі нових друзів. Юні джури та їх наставники дякують Fundacja Dobrych Inicjatyw, UNICEF Poland PKO Bank Polski, Bożena Rudzińska, Ola Goworowska , Franek Pokora, 295 WDH "Sulima" Szczep 295 WDHiZ im. Szarych Szeregów 295 WDH "Płomień" та Асоціація Дніпровських скаутів - СКІФ.


Також в липні 10 дітей з Повчанської та Привільненської громад відпочивали у гміні Вішнев, що в Польщі. Дана поїздка реалізована в рамках угоди про співпрацю між громадами Дубенщини та гмінами Седлецького повіту. Гості з України проживали в початковій школі у Сміарі, щоденно займалися англійською мовою, танцями, театральним мистецтвом. Їхнє дозвілля включало екскурсії, велосипедні поїздки, відвідування басейну, спортивні змагання та вечірні заходи. Керівництво гміни Вішнев висловлює подяку організації Global Volunteers за організацію цікавого відпочинку дітей з України.



Цього тижня діти з Радивилівської громади повернулись з семиденного літнього таборування у Польщі в гміні Nowe. Двадцятеро тінейджерів провели веселий та незабутній час за кордоном. До плану подорожі ввійшли екскурсії до м.Grudziazd, Gdansk,Malbork і Gdynia в центр Науки і Експериментів, діти мали можливість відпочити на озері, пограти у волейбол, покататись на квадроциклах. Літнє дитяче таборування відбулось у рамках реалізації Меморандуму про співпрацю, підписаного Радивилівським міським головою та бурмістром гміни Нове у травні 2018 року.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux