Майстри з Дубенщини обладнали турелями вже півсотні «бандеромобілів»
опубліковано 12 вересня 2022 року о 12:25

Це їхня власна розробка. Вона являє собою станки для зброї, які обертаються. Турелі доволі ефективні, особливо при наступальних операціях. Тож попит на такі бойові автомобілі зараз суттєво зріс. Так, на сьогодні у волонтерів є замовлення і від Іноземного легіону. А роботи у майстрів додалося настільки, що вони шукають помічників.

«Разом із волонтерами зі Львова ми обладнали вже сотню автомобілів. Приблизно половина з них – із турелями. А ювілейну бойову машину ми хотіли зробити особливою - сконструювал нову модифікацію башти, яка повертається на 360 градусів. Віддаємо авто «Карпатській Січі». Це колишній добровольчий батальйон, який став одним із підрозділів ЗСУ. Ці хлопці працюють на передовій дуже оперативно», - розповідає Сергій Виговський.


За спеціальністю він – інженер-механік. Рухому конструкцію для зброї, яку можна встановити на автомобіль, Сергій розробив на прохання товариша-військового. З того часу минуло більше півроку.


«Бандеромобілі» з турелями випробували на полі бою. Вони гарно працюють на передовій. І від багатьох військових надходять повторні замовлення.


«Зараз будемо обладнувати турелями чи не всі автомобілі. Адже на даний час наші військові йдуть у наступ, тож, відповідно, їм потрібно більше бойових автомобілів. Замовлень дуже багато. Якщо раніше на тиждень було 2-3, то сьогодні в рази більше. Потреба значно зросла. Так, у нас у черзі зараз – майже 700 машин. Тож нам потрібна буде допомога. Плануємо шукати людей, які готові долучатися до процесу», - пояснює майстер.

Деякі авто волонтери доправляють на фронт особисто. Так буває, якщо замовляють одразу декілька «бандеромобілів».

«Разом із Романом Гапачилом (це львівський волонтер) ми завезли 4 авто у полк «Азов». Це Запорізький напрям. Хлопці були нам дуже раді. Вони вже замовляли машину з туреллю. Ми зробили, відправили, а вони випробували, сподобалося, тож замовили ще. Зараз ці машини працюють на передовій. А військові скидають відео. Ми були в них пару днів. Це дуже привітні, життєрадісні молоді люди, заряджені на перемогу. Вони готові віддати життя за свободу рідної землі, - розповідає Сергій. - А ще ми збираємо гроші на машини для Іноземного легіону – для грузинів. Хочемо поставити на бойові авто 4 турелі. Ці хлопці теж дуже гарно працюють в тилу ворога, на «мінусі». Вони хочуть допомогти українцям. Ну а ми хочемо допомогти їм».


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux