Мінцифра запустила бета-тест обміну посвідчення водія у застосунку Дія
опубліковано 03 січня 2023 року о 10:07

Онлайн-послуги ще до початку повномаштабної війни мали шалений успіх серед українців. Це економить час, внутрішні ресурси, дозволяє спланувати свій зручний графік — жодних черг і хвилювань. Тому Головний сервісний центр МВС, Мінцифри та за підтримки ДП «ІНФОТЕХ» запустили запис на бета-тест обміну посвідчення водія у застосунку Дія.

Зареєструватись на тестування можна вже зараз через Телеграм-бот Дії.

Опція запису на тестування доступна для тих, хто втратив, пошкодив водійське чи змінив особисті дані, а також для водіїв-новачків, які отримали своє перше посвідчення з терміном дії 2 роки, і тепер хочуть обміняти документ на постійний.

У Дії можливо буде подати заявку на обмін або відновлення посвідчення, а потім забрати його у сервісному центрі МВС. Або ж взагалі відмовитися від пластикового документу і залишити лише Е-посвідчення. Адже посвідчення водія та свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу в застосунку Дія чи в Електронному кабінеті водія не просто стали рівнозначним до фізичних документів, а можуть повністю їх замінювати. Україна стала першою країною у світі, де можна не отримувати пластикове посвідчення водія та свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, де можна використовувати лише цифрові документи. При цьому чинними такі Е-посвідчення водія та Е-свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу є на всій території України.

Долучитися до бета-тесту можуть користувачі Дії, які мають: 

довідку платника податків (РНОКПП);

документ, що посвідчує особу (паспорт);

посвідчення водія, яке підлягає обміну або відновленню.

Реєструйтеся за посиланням https://t.me/diia_beta_bot

Нагадуємо, під час повномасштабної війни в Україні автоматично продовжили термін дії посвідчення водія. У період дії воєнного стану та протягом року з дня його скасування особа допускається до керування транспортними засобами певної категорії за наявності посвідчення водія, виданого їй вперше, строк дії якого закінчився. Тобто, українцям можна продовжувати користуватися «старим» документом, але все одно послуга обміну є однією з найбільш популярних.

Зараз послуги обміну та відновлення посвідчення водія надається офлайн у 146 сервісних центрах МВС у 23 областях України, а також онлайн через Електронний кабінет водія.

РСЦ ГСЦ МВС в Рівненській області

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux