На Дубенщині створили черговий інтерактивний клас безпеки
опубліковано 28 грудня 2022 року о 09:39

Це перший такий клас в приватному закладі освіти на Рівненщині.

27 грудня на базі приватного закладу Дубенська гімназія "Премудрість", що у місті Дубно розпочав свою роботу п'ятий інтерактивний клас безпеки для школярів.

Всього на Рівненщині функціонує вже 14 класів безпеки, з них 3 на Дубенщині.

Клас розділений на кілька навчальних локацій з пожежної та мінної безпеки, домедичної підготовки, безпеки життєдіяльності та психологічної підготовки.

Окрема є локація зі згорілими побутовими приладами, візуальною імітацією пожежі та голосовим супроводом. Усі пошкодженні електроприлади з історією зі згарища, тому сьогодні слугують наочним прикладом для дітей – «чого робити не варто».

Значна увага приділяється безпечному поводженню з боєприпасами. На локації ВНП - знаходяться артснаряди, міни, гранати, та бомби, як сучасного виробництва так і минулих війн.

В класі учні можуть дізнатися про професію рятувальників, які ризики воєнного сьогодення та надзвичайні ситуації ліквідовують співробітники ДСНС.

Окремо є локація де демонструється пожежно-технічне озброєння вогнеборців та можливості пожежного обладнання.

І сьогодні співробітники ДСНС спільно з працівниками навчально-методичного центру ЦЗ та БЖД провели перший відкритий урок з безпеки для вихованців закладу.

Головна мета таких класів – навчити дітей правилам безпечної поведінки у побуті.

Гімназисти «Премудрості» представили театралізовану виставу, а по завершенні їм проведено перший урок безпеки у класі спеціалістами ДСНС.

В урочистому відкритті класу безпеки взяли участь заступник директора департаменту освіти і науки Рівненської обласної державної адміністрації Марина Пашковська, голова постійної комісії з питань гуманітарної політики Рівненської обласної ради Алла Черній, заступник голови Дубенської районної державної адміністрації Наталія Левшенюк, заступник начальника управління запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС у Рівненській області Сергій Москалик, завідувачка методичного кабінету Навчального-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Рівненської області Олена Корнійчук.



 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux