На Дубенщині Захисників та Захисниць України нагородили високими державними нагородами, Почесними грамотами та відзнаками
опубліковано 02 жовтня 2023 року о 09:30

Районні урочистості за нагоди Дня захисників та захисниць України відбулись у тронній залі Дубенського замку. На заході були присутні військовослужбовці, представники поліції, ДСНС, прокуратури та Служби безпеки України. Урочистості розпочали хвилиною мовчання на знак вшановування пам'яті кожного воїна, який віддав своє життя за Україну.

Щоразу, коли ми говоримо про звільнені українські території, про міста і села, у які повертається наш державний прапор, насправді ми говоримо про тих, чия хоробрість на полі бою є фундаментом наших здобутків і майбутньої перемоги. Такими Героями є і наші земляки, яких за мужність і відвагу, відзначено високими державними нагородами.

Так, почесним нагрудним знаком Головнокомандувача Збройних Сил України «Сталевий хрест» відзначено солдата Максима Г. та молодшого сержанта Миколу К. Відзнакою Міністерства оборони України – медаллю «За поранення» (легке) нагороджено старшого солдата Юрія П.


-Ми сильні, бо незламні! Саме таку назва має особлива відзнака начальника Дубенської районної військової адміністрації, яку цьогоріч вручають вдруге. Вітаючи лауреатів начальник РВА Всеволод Пекарський зазначив, що для нього сьогодні честь зустрічати кожного з присутніх – представників героїчного українського народу.

- Усі ці 585 днів повномасштабного вторгнення і понад 9 років боротьби за незалежність ви щодня, щогодини, щохвилини демонструєте світу як виглядає НЕЗЛАМНІСТЬ! – сказав очільник РВА. – Дякую що стоїте! Перемога за нами!

За самовідданість у захисті незалежності України відзнакою «Незламні» було нагороджено семеро військовослужбовців нашого району. 

Юрій. Снайпер-розвідник. Із 24 лютого 2023 року бере безпосередню участь у звільненні наших територій від окупантів. Воїн отримав важке поранення під час штурму ворожих позицій на Донеччині. Після лікування повернувся у стрій, до побратимів.

Михайло. Водій-снайпер, який у 2022-му брав участь у звільненні Сумщини та Харківщини. Отримав важке бойове поранення під час артилерійського обстрілу.

Василь. Командир взводу забезпечення. Війна для нього розпочалась задовго до повномасштабного вторгнення – із 2015-го брав участь в АТО, виконував бойові завдання. У лютому минулого року без вагань повернувся до лав ЗСУ, щоб боронити свою землю та своїх рідних.

Сергій. У минулому – майор поліції, а з березня 2022-го – доброволець. Під час оборони наших військ на Бахмутському напрямку отримав важке поранення, нині проходить лікування в госпіталі.

Олег. Начальник групи – керівник польотами. Брав участь в АТО, виконував бойові завдання. У квітні 2022-го повернувся до лав ЗСУ аби поруч з побратимами боронити Україну.

Микола. Гранатометник, на фронті із перших днів повномасштабного вторгнення. У червні 2022-го отримав важке поранення під час артилерійського обстрілу на Донеччині. Нині продовжує нести службу в роті охорони.


Окремих слів вдячності заслуговують захисники, які добровільно, на громадських засадах готові захищати свої громади, а при потребі – Україну. 

Це бійці добровольчих формувань територіальних громад. Четверо із них також відзначено – Почесними грамотами Дубенської районної державної адміністрації.

Разом – до перемоги!


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux