Начальник Дубенської РВА вручив відзнаки «Незламні» і «Справжні» людям, які наближають перемогу
опубліковано 15 жовтня 2022 року о 09:41

На Дубенщині нагоди Дня захисників і захисниць відбулась церемонія нагородження мешканців краю відзнаками «Незламні» і «Справжні».

Вітаючи лауреатів начальник Дубенської військової адміністрації зазначив, що для нього сьогодні честь зустрічати кожного з присутніх – представників героїчного українського народу.

«Незламні та справжні – це про нас, українців. Кожен, хто воює та підтримує наших військових – вже Герой. І сьогодні ми відзначили тих, хто зі зброєю в руках захищає Україну і тих, хто підтримує Збройні Сили України»,- наголосив начальник адміністрації.

«Щоб солдат стріляв хтось має виготовити кулю, хтось шукає для них по закордонах амуніцію, хтось пече хліб, а інші донатять і купують супутник. Все це потрібно для нашої перемоги. Все це потрібно для нас. Все це потрібно для України. Тому ми на Дубенщині започаткували відзнаки «Незламні» та «Справжні» тим жителям району, які зі зброєю в руках, з лопатами, зварочними апаратами, кухонним приладдям, інноваційними розробками та щирим серцем працює на Перемогу», - зауважив він.

За самовідданість у захисті незалежності України були відзнакою «Незламні» відзначені всі військовослужбовці нашого району. Відзнаки отримуваки командири військових частин.

В ході заходу було вручено орден «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно) рідним загиблого військовослужбовця Леоніда Дельцова з Вербської громади.

Відзнаку «Справжні» отримали Сергій Виговський та Олександр Вихованець – майстри з Радивилова, які обладнали турелями вже півсотні «бандеромобілів». з перших днів війни хлопці допомагають нашим захисникам наближати Перемогу, а саме переобладнують автівки в бойові машини. Вони власноруч розробляють та встановлюють турелі під різні види зброї. Свою ініціативу назвали «FireShot» − «вогняний постріл». Ц їхня власна розробка. Вона являє собою станки для зброї, які обертаються. «Бандеромобілі» з турелями вже випробували на полі бою.

Нагороду «Справжні» отримали вихованці гуртка «Джура» Тараканіського ліцею. Від початку війни гуртківці допомагали «кухонному батальйону», долучались до плетіння маскувальних сіток та кікімор, проводили майстер-класи і благодійні ярмарки на підтримку ЗСУ. Вже понад місяць вихованці під керівництвом Олени Петрук та Олександра Чорнобая виготовляють «окопні» свічки для захисників. Результат – 800 свічок, частину з яких вже відправили на передову.

Відзнаку «Справжні» також вручено хлопцям з Острожецької громади, які виготовляють буржуйки для військовослужбовців. Командою острожецьких майстрів вже виготовлено 63 буржуйки, які зараз на «службі» наших військових у різних регіонах України. Дякуємо Дмитру Калькову, Андрію Швораку, Андрію Шевчуку, Миколі та Андрію Еслюкам, Василю Мельничуку, Олександру Тищуку, Володимиру Коденцю, Андрію Курило, Андрію Шайді, Андрію Левковцю, Віталію Возняку за їхню працю. Нині хлопці знову працюють, тож нашим захисникам буде тепло.


Лауреатом відзнаки «Справжні» також став семикласник з Млинова Дмитро Профорук. Хлопець, як справжній захисник, з перших днів війни «воює». Спочатку він відчиняв та зачиняв ворота для військових автомобілів у військкоматі, далі активно долучався до благодійних акцій, часто залишав свої кишенькові гроші у скриньках для ЗСУ в продуктових магазинах. Потім Дмитрик разом із друзями почали плести маскувальні сітки, які через волонтерів передають військовослужбовцям. Вже сплели 6 великих сіток.

Також був відзначений колектив компанії «Ксеонікс технолоджі», з Млинова. Засновники Дмитро Реджин та Сергій Тітков придумали концепцію виробництва портативних зарядних станцій для допомоги ЗСУ. Одна така станція може зарядити 56 телефонів, Starlink, квадрокоптер чи рацію. Компактна, легка, не боїться вологи і поміщається у рюкзаку. Заряджає біля 100 квадракоптерів. Працює безшумно. Сьогодні за зарядними приладами до компанії звертаються військові з передової і волонтери.

Відзнаку отримала й «Штаб-квартира невидимого полку», які щоденно готують їжу для наших захисників. Дівчата спочатку готували із власних запасів продуктів, потім почали допомагати друзі, куми, сусіди та просто небайдужі люди: хто продуктами, хто грошима. Дівчата беруть участь у благодійних ярмарках на підтримку ЗСУ. Зараз на штаб-квартирі постійно працюють четверо дівчат: Олена Івчик, Оксана Березовська, Людмила Романюк та Алла Грабар.

Місцеве підприємство, лідер року 2021 - Компанія «Дубнотех» також удостостоєне відзнаки «Справжні». Під час воєнного стану діяльність компанії не припинялась, втім підтримка Збройних Сил України - в пріоритеті. Ними виготовлено і передано українським військовим саперні лопати натівського зразку, «їжаки», пластини для бронежилетів, тримачі на підствольник, камери для гільз. Спільно з волонтерами придбано розгрузки, дизельне пальне, продукти. Виготовлено флагштоки у військові частини та для Дубенської військової адміністрації.

Відзнаку «Справжні» отримав Андрій Ковль – настоятель храму Вознесіння Господнього української греко-католицької церкви м.Дубно та керівник благодійного фонду «Карітас-Дубно». За його ініціативи при храмі парафіяни організували роботу благодійної кухні, де з перших днів війни готують їжу для військових, внутрішньо переміщених та жителів деокупованих міст і сіл.

Ще до війни при парафії успішно діяла соціальна швейна майстерня. З кінця лютого 2022 року її працівники почали шити розгрузки та балаклави для наших захисників, самостійно проектують та вишивають патріотичні мотиви на шоперах, сорочках, футболках.

Зі словами подяки до присутніх звернулась Ганна Бут – викладачка Мелітопольського професійного аграрного ліцею, Лауреат відзнаки «Національна легенда України», яка нині мешкає у м. Дубно. Вона з власного досвіду знає, як це бути в окупації та сьогодні тут робить все заради Перемоги. Жінка висловила побажання, щоб наступне свято Покрови провести на острові Хортиця в молитві за наших захисників.

Всеволод Пекарський зауважив, що всі відзначені є важливими для нашої перемоги.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux