Освітян району навчали організації заходів із питань цивільного захисту
опубліковано 26 березня 2024 року о 16:10

Сьогодні на базі Млинівського ліцею №2 – опорного закладу загальної середньої освіти Млинівської тергромади – відбувся семінар-практикум для керівників органів управління освіти сільських, селищних, міських рад, керівників опорних закладів загальної середньої освіти на тему «Організація заходів з питань цивільного захисту у закладах загальної середньої освіти в рамках функціональної підсистеми навчання здобувачів освіти діям у надзвичайних ситуаціях єдиної державної системи цивільного захисту».


Привітали учасників заходу заступник Млинівського селищного голова Валерій Феха, заступник голови Дубенської РДА Ірина Кружайло, головний спеціаліст відділу інклюзивної спеціальної, позашкільної освіти та виховної роботи департаменту освіти і науки Рівненської ОДА Володимир Петренчук та начальник управління освіти, культури, туризму, молоді та спорту Млинівської селищної ради Тамара Доманська.

– В умовах повномасштабної війни питання безпеки, особливо – безпеки в освітньому середовищі - набуває першочергового значення. - зазначила Ірина Кружайло. – Наше завдання – сформувати безпечні умови, при цьому забезпечивши надання якісних освітніх послуг. Сьогодні освітяни Дубенщини мають відмінну нагоду поспілкуватись, проговорити про важливе, перейняти досвід у млинівських колег. Ми бачимо чудову школу. Сучасну, простору, оснащену усім необхідним для проведення в тому числі й проведення безпекових занять. Життя та здоров'я наших дітей – найважливіше.

Фахівці навчально-методичного центру ЦЗ та БЖД Рівненської області розповіли присутнім про підготовку до дій у надзвичайних ситуаціях керівного складу та фахівців, діяльність яких пов’язана із організацією заходів цивільного захисту, організацію цивільного захисту у закладах освіти та планування відповідних заходів, стан забезпечення пожежної безпеки у закладах освіти та проведення безпекових заходів для школярів, порядок евакуації учасників освітнього процесу у разі нападу або ризику нападу на заклад освіти.

Також під час наради мова йшла й про реалізацію в освітніх закладах області проєкту «Клас безпеки». Всього в закладах освіти області працює понад 90 «класів безпеки», з них 23 – в громадах Дубенщини.

Своїм досвідом із організації та проведення заходів цивільного захисту поділився директор Млинівського ліцею №2 Сергій Яковець. Також присутнім на семінарі освітянам Дубенщини була проведена ознайомча екскурсія закладом, практичне відпрацювання умовної ввідної «гасіння пожежі в задимленому підвальному приміщенні» та практикум «Перша допомога», які провели рятувальники 6 ДПРЧ 4 ДПРЗ ГУ ДСНС України у Рівненській області.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux