Під час артилерійського обстрілу Олександр кинувся рятувати свою техніку та техніку бригади ТРО, після чого допомагав медикам рятувати життя пораненим бійцям територіальної оборони.
опубліковано 18 квітня 2023 року о 20:00

Солдату Олександру лише 25, він – водій-машиніст екскаватора одного з підрозділів інженерно-позиційного полку Командування Сил підтримки Збройних Сил України. Родом військовий з села в Оріховському районі Запорізької області. Тієї частини українського Запоріжжя, яка знаходиться на лінії зіткнення і яку ворог після вторгнення майже зрівняв із землею.

Машиніст екскаватора керує потужною землерийною машиною. Основними завданнями якої є фортифікаційне обладнання оборонних рубежів позицій наших військ з метою захисту від вогневого впливу противника. Їхня тандемна робота не припиняється і не припиниться найближчим часом.

- Війна застала мене і родину в рідному селі, ми два тижні ховалися від ворожих обстрілів у подвалі, вцілілих хат в селі майже не залишилось, було все розбито і понівечено, село наче вимерло…. Я не зміг стояти осторонь цих подій і добровільно пішов до військомату. Запорізький військомат кожен раз відправляв мене додому зі словами: «Чекайте ми Вас викличемо». Здається, десь з сьомої спроби мені нарешті посміхнулась удача. На перепідготовку я поїхав до Кам’янець-Подільського навчального центру, а згодом - до одного із батальйонів інженерно-позиційного полку. До війни я працював на фірмі з будівництва доріг, тож мав розуміння як працює екскаватор.

Наразі, це моя вже друга ротація на Харківський напрямок як водія-машиніста екскаватора, я виконую завдання інженерної підтримки: відриваю машиною бліндажі, окопи, капоніри, траншеї, ходи сполучення та інші фортифікаційні роботи. Як-то кажуть, копаємо зранку до ночі. Працюємо, щоб не допустити орків та максимально ускладнити їх просування, відбити атаки і вберегти життя людей», – ділиться Олександр.

Нещодавно на одній з позицій, де Олександр своєю технікою облаштовував позиції для окремої бригади ТРО, стався артилерійський обстріл. Перебуваючи неподалік від місця обстрілу, він спромігся дістатися до екскаватора та відігнати його в укриття, тим самим врятував його від пошкодження. Після того прийнявся допомагати медикам бригади ТРО в евакуації поранених бійців.

Наші інженери своєю роботою задоволені та впевнені, що кожен побудований ними бліндаж чи викопаний окоп врятує життя воїнів та вони незабаром повернуться додому живими та з перемогою!

Підготовлено службою зв’язків з громадськістю військової частини А0451.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux