Підготовка об’єктів критичної інфраструктури до нового опалювального сезону, розгортання «Пунктів Незламності» та стан утримання доріг в осінньо-зимовий період: на Дубенщині відбулось позачергове засідання районної комісії ТЕБ та НС
опубліковано 12 жовтня 2023 року о 17:30

На заході були присутні очільники профільних структурних підрозділів РВА, в режимі онлайн – відповідальні за цивільний захист та житлово-комунальне господарство працівники територіальних громад району. Головував – начальник Дубенської РВА Всеволод Пекарський.

   На порядку денному одразу кілька нагальних питань. Першочергово обговорили підготовку об’єктів критичної інфраструктури до нового опалювального сезону 2023/2024 років.

   російські окупаційні війська продовжують обстрілювати об’єкти енергетики. Відтак, важливо вжити заходів фізичного та інженерного захисту таких об’єктів. В домівках людей має бути світло, тепло та вода. Фахівці відділу житлово-комунального господарства спільно з головами тергромади ведуть облік наявних генераторів та аналізують стан забезпеченості теплопостачальних підприємств та підприємств водопровідно-каналізаційного господарства додатковими засобами живлення.

   Начальник РВА наголосив також на важливості забезпечення людей питною водою.

- У випадку відсутності електроенергії в людей, особливо у містах, можуть виникнути проблеми із доступом до питної води. – зазначив Всеволод Пекарський. – Керівники тергромад спільно із фахівцями Дубенського відділу центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України мають чітко визначити перелік колодязів для забору питної води на випадок відключення системи централізованого водопостачання, перевірити її якість та прорахувати можливості підвезення у разі необхідності.

   Із 1 жовтня на Дубенщині віднослено роботу «Пунктів незламності». Минулого тижня фахівцями відділу цивільного захисту, оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами РВА було здійснено огляд їхньої готовності.

   Нагадаємо, нині в районі функціонує 66 «Пунктів незламності». Їхні адреси за посиланням https://dubnorda.rv.gov.ua/news/z-1-zhovtnia-na-dubenshchyni-vidnovyly-robotu-punkty-nezlamnosti

   Обговорили і стан утримання доріг Дубенщини в осінньо-зимовий період 2023-2024. Присутні на засіданні комісії представники підрядних фірм ТОВ «Хімія Парк», ТОВ «Спец Комплект Постач», ТОВ «ТЕХНОБУДЦЕНТР» прозвітували про наявну базу техніки та сформовані запаси необхідної кількості суміші для утримання доріг взимку.

  • Утримання в належному стані доріг – це не лише про безпеку наших жителів, це і забезпечення евакуаційних маршрутів. – зазначив начальник РВА. – Зрозуміло, що через воєнні дії першочерговими стоять питання забезпечення Збройних Сил України. Однак наша відповідальність тут, на місцях, аби дороги були в належному стані та готові до експлуатації в осінньо-зимовий період.



Важливо бути готовими до будь-якої ситуації та діяти, як єдиний механізм.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux