ПОНАД 350 ТИС. ГРН. ТА ДВА АВТОМОБІЛІ ДЛЯ ЗСУ: на Дубенщині відбувся масштабний захід на підтримку військових та ветеранів
опубліковано 08 липня 2024 року о 16:12

Цими вихідними у Дубенському замку було велелюдно. Усіх об’єднала «Дубенська сила» - захід, спрямований на підтримку та соціалізацію ветеранів і членів їхніх родин. Організаторами події стали Рівненська обласна державна адміністрація, Дубенська районна державна адміністрація та Державний історико-культурний заповідник міста Дубно. До нескореної п’ятсотлітньої фортеці з’їхались сотні гостей із усієї області, а також Тернопільщини та Волині. Завдяки нашим партнерам відпочити у Дубні змогли й ветерани, які знаходяться на лікуванні у Рівненському обласному госпіталі ветеранів війни.

Офіційне відкриття відбулось за участі радника міністра у справах ветеранів України Віталія Толмачова, голови Рівненської облдержадміністрації Олександра Коваля, голови Дубенської райдержадміністрації Всеволода Пекарського, начальниці управління у справах ветеранів Рівненської ОДА Марини Корольової. Одночасно із відкриттям заходу стартував благодійний збір на підтримку ЗСУ.


На територі замку діяло кілька тематичних локацій. На локації «СПОРТИВНА РЕАБІЛІТАЦІЯ» були представлені спортивні зали та заклади, що надають послуги із реабілітації для ветеранів. Тут також проходили Ігри доброї волі серед ветеранів війни, у яких змагались 12 учасників із Рівного й Тернополя. Змагання проходили у трьох видах: жим штанги 60 кг лежачи (на кількість), Ейрбайк (за найкоротший час) та веслування на тренажері (100 м). Кожен із них показав неймовірну силу та волю до перемоги та отримав подарунки від організаторів та кількахвилинні овації від гостей із словами подяки. Воля – сильніша за тіло!

На локації «ПРАЦЕВЛАШТУВАННЯ ТА МОЖЛИВОСТІ ДЛЯ БІЗНЕСУ», спільно із партнерами із Рівненської обласної служби зайнятості та Дубенської філії Рівненського обласного центру зайнятості, наші працівники розповіли про навчальні програми для ветеранів, грантові можливості від держави та історіями успіху ветеранів Дубенщини.

«Дитяче містечко» зібрало наймолодших учасників заходу. Працівники Центр Психосоціальної Підтримки з Рівного та Дубно підготували цікаві конкурси. Майстриня Оксана Романишин із Боремля навчала присутніх тонкощам соломоплетіння та презентувала власні роботи. Клуб середньовічного бою Айна Бера Луцьк організували показовий виступ із середньовічного поєдинку на мечах, а для діток - навчання стрільби із луку та особливостей лицарських поєдинків. Безпеки в побуті та на дорозі, а також особливостями своєї професійної діяльності ділились рятувальники із Дубенське районне управління ГУ ДСНС України у Рівненській області та працівники поліції.

Відчути Дубенщину на смак допомогли учасники локації «Фуд-корт». Місцеві виробники презентували тут свою крафтову продукцію, а господині із Повчанської й Тараканівської тергромад частували гостей борщем та кулішем, які готували за своїми особливими рецептами.

Гарний настрій присутнім із головної сцени заходу дарували зіркові гості – лідер рок-гурту «Моторʼролла» Сергій Присяжний із Хмельницького, фольк-рок-гурт «Очеретяний кіт» з Вінниці та наш земляк із Здолбунова реп-виконавець «SKOFKA».

Вхід на подію був безкоштовним, а гостям пропонували задонатити на Збройні Сили України. Тож у підсумку Дубенщина продемонструвала неабияку силу та єдність: за результатами благодійного збору вдалось зібрати 350 264 грн.! Усі кошти підуть на закупівлю необхідного для 130-го розвідбату та 57-го окремого батальйону Сил територіальної оборони ЗСУ

Дякуємо, усім, хто став частинкою цього дня! Особливі слова вдячності партнерам: ТОВ «УФА-НОВА», Західний торгово-промисловий дім, Федерації стронгмену України, Рівненському обласному центру зайнятості та Дубенській філії Рівненського обласного центру зайнятості, Дубенському районному управлінню ГУ ДСНС України у Рівненській області, Дубенському районному відділу поліції ГУНП в Рівненській області, керівництву Повчанської, Тараканівської та Мирогощанської територіальних громад, Дубенській районній асоціації футболу, мережі кав’ярень «БАРКАС», благодійній організації «Благодійний фонд «МАЛЬВИ України », ТОВ «Склоресурс».


Єдність, відвага й нескореність – «ДУБЕНСЬКА СИЛА» була саме про це!

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux