Майнові податки наповнили скарбниці Дубенського району на 39 мільйонів
опубліковано 13 липня 2022 року о 14:09

Сплата майнових податків за підсумками півріччя 2022 року принесла місцевим скарбницям Дубенського району 38,7 млн гривень.

Із цієї суми земельного податку та орендної плати надійшло до бюджету 32,8 млн гривень.

Переважну частину надходжень отримано від юридичних осіб, які перерахували 27,6 млн грн земельного податку та орендної плати за землі державної та комунальної власності. В свою чергу, фізичні особи перерахували 5,2 млн гривень.

Власники податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, сплатили до місцевих бюджетів Дубенського району 5,7 млн гривень. Найбільша частка сплаченого податку припадає на власників нерухомості – юридичних осіб. Вони спрямували на розвиток територіальних громад 4,6 млн гривень, а громадяни - жителі району перерахували 1,1 млн грн цього платежу.

Сума транспортного податку за січень-червень складає 187,9 тисяч грн, що на 23,2 тисяч грн більше показників минулого року. Частка сплати транспортного податку до бюджету юридичними особами складає 100 відсотків.

Щороку, до 1 липня, податківці проводять нарахування фізичним особам сум майнових податків та надсилання (вручення) податкових повідомлень-рішень про сплату податку за місцем реєстрації платника. Сплатити податок громадяни повинні протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення.

Податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, – сплачується до місцевого бюджету. Платниками є власники житлової та/ або нежитлової нерухомості.

Об’єктом оподаткування транспортного податку є легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п’яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року.

Плата за землю – це обов’язковий платіж, який також сплачується до місцевого бюджету. Підставою для нарахування земельного податку є дані державного земельного кадастру, а підставою для нарахування орендної плати за земельну ділянку є договір оренди такої земельної ділянки.

Разом з тим, ставки податку та пільги встановлюються за рішенням сільської, селищної, міської ради або ради об'єднаних територіальних громад.

Завдяки своєчасній сплаті податків ми спільно зможемо забезпечити життєдіяльність територіальних громад та сприяти підтримці Збройних сил нашої країни, а відтак - наблизити перемогу.



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux