Сьогодні День захисту дітей - день, коли все навколо нагадує нам про те, що ми маємо кожної хвилини піклуватися про наших діток
опубліковано 01 червня 2023 року о 10:05

Щороку 1 червня ми традиційно відзначаємо Міжнародний день захисту дітей. Відзначення цієї дати було запроваджене ще у далекому 1949 році за рішенням сесії Міжнародної демократичної федерації жінок. Уперше його відзначили у 1950 році в 51 країні світу. В Україні День захисту дітей відзначається згідно з Указом Президента від 30 травня 1998 року.

Сім’я і дитина - це споконвічні цінності, які сповідує український народ, будуючи свою державність та розвиваючи власну культуру. Турбота про дітей, усвідомлення пріоритетності їх інтересів над інтересами дорослих мають стати філософією нашого життя.

День захисту дітей – це нагадування суспільству про необхідність захищати права дитини, щоб усі діти росли щасливими, навчалися, займалися улюбленою справою і в майбутньому стали чудовими батьками та гідними громадянами нашої країни.

НЕДОСПІВАНА КОЛИСКОВА, НЕДОКАЗАНА КАЗКА, НЕДОЧИТАНА КНИЖКА…… саме такі слова асоціюються з реаліями нашого сьогодення, бо цьогоріч, як і того року Міжнародний день захисту дітей відзначається в умовах дії воєнного стану. За даними ювенальних прокурорів, унаслідок повномасштабної збройної агресії російської федерації в Україні постраждало щонайменше 1464 дитини, зокрема загинули 482 дитини, ще понад 892 отримали поранення різного ступеня важкості. Ці цифри не остаточні, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово захоплених та визволених територіях.

Війна триває… країна агресор безжально продовжує здійснювати жахливі злочини, порушуючи усі можливі права людства та українських дітей зокрема.

Під час військового стану певна кількість дітей змушені були виїхати за кордон. Так, в Дубенському районі чотири прийомні сім’ї, в яких проживають діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування виїхали за кордон. Саном на сьогодні одна така сім’я повернулась на своє постійне місце проживання.

На території Дубенського району на даний час проживає 179 дітей сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування, з них 139 проживають в сім’ях опікунів та піклувальників, 1 дитина тимчасово влаштована в сім’ю, питання опіки в стані вирішення. На спільне проживання та виховання влаштовано: до дитячих будинків сімейного типу - 14 дітей, прийомних сімей - 12 дітей.

Особливої уваги потребують діти сироти та діти, позбавлені батьківського піклування які перебувають на повному забезпеченні держави. Таких дітей в Дубенському районі - 13.

Саме заради здійснення всіх дитячих мрій та сподівань українських дітей, заради їхнього щастя та щасливого майбутнього, кожен на своєму фронті, готовий долати всі труднощі і перешкоди.

Служба у справах дітей Дубенської районної військової адміністрації щиро вітає усіх з цим чудовим святом, з Днем захисту дітей!

Особливо хочемо подякувати усиновителям, прийомним батькам, батькам-вихователям, опікунам та піклувальникам за їх неоціненний вклад в розвиток нашої української нації, за турботу і любов подаровану кожній знедоленій дитині.

Непохитно віримо в ПЕРЕМОГУ!!!, НАШИХ НЕПОБОРНИХ ВОЇНІВ!!!, СИЛУ ЗСУ!!! СИЛУ НАРОДУ!!!... Зробимо все можливе щоб наші діти якомога довше залишалися дітьми - безтурботними, веселими, радісними, щоб кожна дитина була здорова і оточена турботою батьків. Щоб небо над головою завжди було мирним, а кожен новий день - добрим і цікавим.

А ще, впевнені, що не омине питання притягнення керівництва російської федерації до відповідальності за скоєні злочини.






Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux