Вишиванка – прадавній код української незламності, її духовна броня.
опубліковано 17 травня 2023 року о 16:58

Це не про один день у році, для нас — це щодня, завжди і всюди. Бо візерунки вишиванок в наших серцях. В кожного свої, як і у кожного регіону України.

В часи воєнних випробувань вишиванка є ще й символом єднання та відродження України. У нашому проєкті #Вишиванка_єднає розповідаємо про жителів Дубенщини, які своєю щоденною працею наближають нашу Перемогу.

Фронти різні, спільна боротьба. Захистимо своє!


#День_вишиванки_Дубенщина_2023


Мар’яна МАМОНОВА – медикиня родом із Млинівщини. З початку повномасштабного російського вторгнення вона служила в Маріуполі, до рук окупантів потрапила, коли рятувала військових та цивільних в оточеному місті. Жінка майже 6 місяців перебувала у російському полоні. 21 вересня Мар’яну Мамонову, разом із іншими захисниками України, було звільнено із полону, а вже 25 вересня жінка народила донечку Анну.



Вадим ЗДОЛБІЦЬКИЙ – вчитель предмету «Захист України» Привільненської сільської ради, лауреат Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2019» у номінації «Захист Вітчизни».

Вадим Юрійович переконаний, що вчитель повинен постійно знаходитись в творчому пошуку. І єдиний розумний спосіб навчити дітей – це подавати їм особистий приклад. З моменту повномасштабного вторгнення російського агресора Вадим Здолбіцький – у лавах ЗСУ, на захисті рідного дому та найкращої у світі країни.



Ілля ЧЕРКЕСОВ – родом із Маріуполя, через війну змушений був переїхати. Нині проживає у Радивилові. Ілля – прапорщик служби цивільного захисту, командир відділення 24 державної пожежно-рятувальної частини ГУ ДСНС України у Донецькій області. Нині перебуває в тимчасовому підпорядкуванні начальника 2 державного пожежно-рятувального загону ГУ ДСНС України у Рівненській області.

 



Вікторія КОСТЮК – координаторка Благодійного фонду «Рокада» у Рівненській області, керівниця громадської організації «Інтонація ЗМІН», громадська активістка, смижанка і просто чарівна жінка. Про вишиванку вона говорить: «Кожен з нас - окрема ниточка у спільному візерунку, яка самостійно хоч і красива, але у спільності здатна доповнити інших».

 



Андрій КАРІМОВ – фізіотерапевт із Маріуполя. Разом із дружиною був змушених покинути окуповану територію, прихисток знайшли на Рівненщині. Нині Андрій влаштувався у Дубенську міську лікарню, працює фізичним терапевтом. Виїжджаючи, шукали спокій для своєї сім'ї та нарешті знайшли його в нас, на Дубенщині.



Ольга ГБУР – начальник речової служби тилу логістики інженерно-позиційного полку Командування Сил підтримки Збройних Сил України.

«Шкода, що життя одне, але воно того варте!» ‒ життєве кредо військовослужбовиці.



Ніна АВГУСТІН – млинівська художниця, авторка серії ікон на дошках з ящиків з-під боєприпасів та серії полотен «Українська Голгофа» (портрети бійців із Млинівського району, які загинули у російсько-українській війні на Сході нашої держави. Їх жінка подарувала родинам захисників).



Анатолій БОРОВКОВ – інженер Дубенського відділення ПрАТ «Рівнеобленерго». Відданий своїй справі – понад 11 років трудової діяльності присвятив роботі з електромережами.



Ганна БУТ – викладачка Мелітопольського професійного аграрного ліцею, Лауреат відзнаки «Національна легенда України», яка нині мешкає у м. Дубно. Вона з власного досвіду знає, як це бути в окупації та сьогодні тут робить все заради Перемоги, адже щоденно працює у волонтерському центрі «Teneta». Плете маскувальні сітки та виготовляє «кікімори» для наших військових, продовжує займатись із дітками та виховувати в них любов до України.



Андрій ЧАЙКА – слюсар аварійно-відбудовних робіт у газовому господарстві 5 розряду аварійно-диспетчерської служби Дубенського відділення АТ «Рівнегаз». Понад 22 роки трудової діяльності присвятив роботі у сфері газового господарства.



Сергій СКОРОПЛЯС –директор приватного закладу «Дубенська гімназія «Премудрість», директор громадської спілки «Покликані перемагати» та співорганізатор обласного етапу олімпіади «Знавці Біблії» (понад 20 тис. учасників). Очолює Національну дитячу раду західного регіону України в рамках співпраці з Уповноваженим Президента з прав дитини та дитячої реабілітації.



Валентина ОЛЬХОВИЧ – майстер зеленого господарства філії Дубенське лісове господарство ДП «Ліси України».



Андрій НЕЧИПОРУК – капітан поліції, старший слідчий слідчого відділення Дубенського районного відділу поліції Головного управління Національної поліції в Рівненській області. На службі правопорядку – майже 13 років. Лише цьогоріч він скерував до суду 4 криминальні провадження на 23 епізоди, повідомив про підозру 25 особам, закрив 9 кримінальних проваджень, затримав 4 особи.



Андрій ГРИЦАК – заступник сільського голови Вербської сільської ради. Майстер спорту міжнародного класу з гирьового спорту. Останні спортивні здобутки: Чемпіон Світу 2022 (Порто, Португалія), Чемпіон Європи 2022 (Острув Великопольський, Польща), Чемпіон України 2023 (Буковель), Чемпіон Європи 2023 (Нафпліон, Греція).




Алла ГРАБАР – директорка комунального закладу «Тараканівський центр культури та дозвілля» Тараканівської сільської ради, «головнокомандувачка» неофіційної волонтерської групи «Штаб-квартири невидимого полку». З перших днів повномасштабної війни розпочала із своєю командою волонтерську діяльність у власній квартирі, готуючи на передову смаколики, чим займається і дотепер. Протягом 2022-2023 років команда «Штаб-квартири невидимого полку» взяла участь у благодійних ярмарках, акціях, концертах. Завдяки спільним зусиллям залучили на підтримку ЗСУ більше 200 тис.грн. Вишиванка - це не річ, це стан душі, код нації, який передається з покоління в покоління! – впевнена Алла Грабар.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux