Громади Дубенщини можуть взяти участь у проєкті «ШЛЯХ СТІЙКОСТІ: підвищення стійкості українців через посилення можливостей психосоціальної підтримки ветеранів»
опубліковано 06 квітня 2023 року о 14:11

Міжнародна організація з міграції (МОМ), Представництво в Україні, за фінансової підтримки Федерального міністерства закордонних справ Німеччини оголошує конкурс для громад України, зацікавлених у проєкті ШЛЯХ СТІЙКОСТІ: підвищення стійкості українців через посилення можливостей психосоціальної підтримки ветеранів.

Ветерани, які повернулись до цивільного життя, є не лише вирішальними для майбутнього соціально-економічного розвитку, а й відіграють важливу роль у розв’язанні локальних конфліктів. Вони є частиною суспільних зусиль, спрямованих на розвиток стійких і згуртованих спільнот і зменшення ймовірності майбутніх переміщень.

За допомогою цього конкурсу МОМ докласть всіх можливих зусиль, аби посилити спроможність реінтеграції ветеранів/-ок у громаду, а також матиме на меті визначення та впровадження рішень, орієнтованих на громаду.

Географія проведення конкурсу:

Громади таких областей, як Чернігівська, Чернівецька, Черкаська, Дніпропетровська, Івано-Франківська, Харківська, Хмельницька, Кіровоградська, Київська (та Київ), Львівська, Миколаївська, Одеська, Полтавська, Рівненська, Сумська, Тернопільська, Вінницька, Волинська, Закарпатська, Запорізька, Житомирська запрошуються до участі у цьому конкурсі.

Проєктні заходи будуть реалізовуватися у громадах, які знаходяться під контролем Уряду України та де безпекова ситуація дозволяє проведення подібних заходів.

ГРОМАДИ (НАСЕЛЕННЯ), ЩО ЗАПРОШУЮТЬСЯ ДО УЧАСТІ, МАЮТЬ ВІДПОВІДАТИ НАСТУПНИМ ВИМОГАМ:

• кількість ветеранів/-ок на обліку – не менше 100.

• наявність ініціативної групи у кількості не менше 15 людей (до складу групи також повинні входити представники соціально незахищених верств населення, таких як люди з інвалідністю, національні меншини, а також представники різних професійних груп, місцевої влади, люди різного віку, активні жителі громади тощо. Обов'язкова кількість ветеранів/-ок або членів сімей ветеранів/-ок (у тому числі сімей загиблих) в ініціативній групі має становити не менше 50% від загальної кількості.

• є попередній план та ідеї щодо соціальних, культурних, просвітницьких заходів соціальної згуртованості, включаючи заходи, спрямовані на захист прав ветеранів/-ок та їхніх сімей, у тому числі загиблих ветеранів/-ок та членів їхніх сімей, членів сімей загиблих, підтримку реінтеграції.

• наявний об’єкт соціальної інфраструктури, що перебуває у комунальній власності, або орендований громадською організацією соціальний об’єкт, який надає соціальні послуги населенню та широко використовується всіма представниками громади (ветерани/-ки, в тому числі люди з інвалідністю, члени їхніх сімей, загиблих, місцевих жителів, переселенців, національних меншин та етнічних груп тощо).

ЯК ВЗЯТИ УЧАСТЬ У КОНКУРСІ:

Для участі в конкурсі ініціативній групі необхідно заповнити аплікаційну форму, що додається до цього оголошення, та надіслати її підписану та відскановану копію до 9 квітня 2023 року (включно) на електронну адресу IOMVeteranProject@iom.int із зазначенням у темі листа електронною поштою «______– Форма заявки».

МОМ відбиратиме громади для оціночного візиту або онлайн-зустрічі (відібрані громади будуть визначені за результатами візиту) на постійній основі. Дату та час візиту буде узгоджено з відповідною ініціативною групою.

Громади, які будуть відібрані для участі в проєкті, будуть залучені до наступних етапів реалізації проекту.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux