Освітян Дубенщини навчали організації заходів із питань цивільного захисту
опубліковано 06 квітня 2023 року о 17:36

Сьогодні на базі Радивилівського ліцею №2 – опорного закладу загальної середньої освіти громади із цивільного захисту – відбувся семінар-практикум для керівників органів управління освіти сільських, селищних, міських рад, керівників опорних закладів загальної середньої освіти на тему «Організація заходів з питань цивільного захисту у закладах загальної середньої освіти в рамках функціональної підсистеми навчання здобувачів освіти діям у надзвичайних ситуаціях єдиної державної системи цивільного захисту».


    Привітали учасників заходу заступник голови Дубенської РДА Ірина Кружайло, Радивилівський міський голова Микола Карапетян, начальник відділу освіти, культури та спорту Дубенської РВА Лідія Білик, начальник НМЦ ЦЗ та БЖД Рівненської області Сергій Вовчук та начальник відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту Радивилівської міської ради Ірина Ковалевська.

    – Наше завдання - підготувати підростаюче покоління до численних викликів сьогодення. Зокрема й тих, які принесла в наше життя війна. - зазначила Ірина Кружайло. - На цьому семінарі маємо чудову нагоду обмінятись досвідом з колегами з інших закладів освіти, поспілкуватись із фахівцями із організації заходів цивільного захисту, аби потім у своїх громадах організувати цей напрям роботи максимально змістовно та якісно. Життя та здоров'я наших дітей – найважливіше.


Фахівці навчально-методичного центру ЦЗ та БЖД Рівненської області розповіли присутнім про підготовку до дій у надзвичайних ситуаціях керівного складу та фахівців, діяльність яких пов’язана із організацією заходів цивільного захисту, організацію цивільного захисту у закладах освіти та планування відповідних заходів, стан забезпечення пожежної безпеки у закладах освіти та проведення безпекових заходів для школярів.

Своїм досвідом із організації та проведення заходів цивільного захисту поділились працівники Радивилівського ліцею №2. Зокрема, на учасників семінару чекала екскурсія класом безпеки, воркшоп «Підтримка психоемоційного стану під час війни», майстер-клас «Формування кейсу керівника закладу освіти з цивільного захисту» та sefetycross «Моя школа –територія безпеки».

    На завершення заходу на гостей чекала екскурсія в етнопарк «Ладомирія».

В умовах воєнного часу, організація заходів з питань цивільного захисту у закладах загальної середньої освіти - одне з пріоритетних питань. За словами Сергія Вовчука – начальник НМЦ ЦЗ та БЖД Рівненської області, Дубенщина лідирує у створенні класів безпеки та задає тон у формуванні безпекового освітнього середовища області.

Працюємо далі!

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux